Kutyaovi.hu

Oltási program

2013.10.30.

Oltási program

A kölyök egészséges fejlődése érdekében nem elég "csak" a megfelelő táplálás, hanem az egészségével is foglalkoznunk kell. A kutyánknak meg kell kapnia a kötelező és a javasolt megelőző oltásokat.

Az oltásokról.



Kölykök gyorsan megnőnek és szép egészséges kutyák lesznek. De a gondtalan növekedéshez nem árt besegítenünk.

Van kötelezően előírt oltás, ez a veszettség elleni oltás, amit a kutya 4 hónapos koráig be kell adni. Az első veszettség elleni oltást 6 hónapon belül meg kell ismételni. A második oltás után 365 naponta kell ismételni az oltást. Igaz nem oltás de a veszettség elleni oltáshoz hasonlóan a féregtelenítés is kötelező. Általában a veszettség elleni oltással együtt kapják a kutyák. A kutya egészségügyi könyvében rögzítik az időpontokat.

Nem kötelező de ajánlott oltások, ezt szokták oltási programnak hívni. Azért program mert a kutyusunkkal többet leszünk a program végére barátunkká fogadott állatorvosunknál mint a kedvenc kocsmánkban. De ezt kihagyni nem lehet. A kezdés 7-8 hetes korban, a befejezés 12-14 hetes korában a kölyöknek. Az oltások táblázatba foglalva.

Kölyök kora

Oltás

7.-8. hét

Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás

9.-10. hét

Szopornyica, parvovírusos bélgyulladás, leptospirosis, fertőző májgyulladás elleni kombinált oltás

11.-12. hét

Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás

12.-14. hét

Szopornyica, parvovírusos bélgyulladás, leptospirosis, fertőző májgyulladás elleni kombinált oltás

Nem elég az oltásokat beadatni a kölöknek, hanem a sétáink során is érdemes odafigyelni, hogy mit vesz fel a kölyök a földről, és milyen idegen kutyákkal találkozik. A választott állatorvosunkkal ezeket beszéljük meg.

Jó oltásokat!

vissza